Marina de Lagos

Lördag 29 september. Stanna eller segla vidare?

Vi låg i Lagos för fyra år sedan och blev väldigt förtjusta i staden. Många seglare vi träffat har bokat långliggarplats för vintern  i förväg. Hjälp, det har inte vi. Ska vi försöka få vinterplats här eller segla vidare och inte veta vart det är bäst eller finns plats?  När hamnkontoret öppnar på morgonen hänger vi på låset för att checka in.   Finns det möjlighet till 6 månaders kontrakt?  Hamnkaptenskan är tveksamt för de har fullt. Kan vi acceptera kortare fingerpontoner så finns det ett fack åt oss. Det  visar sig vara en jättebra plats tycker vi.  Jippie! Vi tar den!

På eftermiddagen får vi besök av min jobbarkompis Lotta och hennes man Per-Erik som också seglar. Just nu har de sin båt på Curcau i Västindien och ska flyga dit för att segla ännu en säsong.

Söndag 30 september. Vilodag

Morgonpromenad på stranden. Här gäller det att gå tidigt innan det blir för varmt.  Iberiska halvön har högsta temperaturen i Europa just nu. 32 grader står det på väderkartorna på TV och det stämmer

På eftermiddagen blir det besök på stranden igen och ett bad i havet som är 25 grader varmt. Tur att vi beslutade oss för att stanna i Lagos. Det åskar och blixtrar i flera timmar i horisonten. Där skulle vi ha befunnit oss om vi hade fortsatt österut.