Cascais

Söndag 16 september.  I dålig sikt och dimma till Cascais.

När vi väl kommer ner till inloppet till Lissabon, vänder vi oss om och ser dimman som en vägg bakom oss. Puh, äntligen, soligt och varmt. Precis vad vi behöver.

Vi har ringt till många hamnar men det är fullt överallt. Är det bara tillräckligt högt pris så finns det plats och det gör det i Cascais. Vi får helt enkelt acceptera. Det går också att ligga på svaj  men vi behöver handla, städa, tvätta och röra på oss.

På kvällen strosar vi runt i ett livligt och pittoreskt Cascais. Det är varmt och helt underbart.

Måndag 17 september.  Städar, handlar och träffar min före detta jobbarkompis Anna som har bosatt sig på cykelavstånd från hamnen.

Tisdag 18 september. Dagen börjar med tvätt.

I hamnens tvättstuga finns ofta fler maskiner. Det är också där man träffar pratsugna och trevliga långseglare. En social inrättning där alla har samma behov att få sina kläder tvättade och utbyta erfarenheter om hamnar, rutter, väder, vind och tusen andra saker.

Hamnen i Cascais är modern och belägen i ett lyxkvarter. Alla hus är vackra och fina cykelvägar går längs kusten. Vi orkar dock bara cykla till en glasskiosk med fin utsikt. Det är säkert 30 grader varmt.